Pandemi dolayısıyla etiket denetimi yapıp dezenfektan dağıttılar

Tarih: 11 Ağustos 2021 Çarşamba 14:29

Akdeniz Belediyesi ekiplerinin koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışmaları sürüyor.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri hijyen ürünlerinde anormal fiyat artışları olduğu yönündeki iddialara karşı fiyat-etiket denetimi yaptı, berber ve kuaförlere dezenfektan dağıtımı gerçekleştirerek; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

İlçe sınırlarında bulunan alışveriş merkezleri, lokantaları, market ve bakkallar ile toptan ve perakende satış yapan işyerlerini denetleyen zabıta ekipleri; buralarda maske, mesafe ve hijyen yönünden salgına karşı alınan tedbirlere uyulup uyulmadığını denetledi, denetimlerde ayrıca fiyat-etiket kontrolleri yaptı. Özellikle insan hareketliliğinin yoğun olduğu kent merkezinde faaliyet gösteren işyerlerini denetleyen zabıta ekipleri, eksikleri görülen işyerleri hakkında tutanak tutarak eksikleri tamamlamaları için işletmecilere süre verdi. Denetimlerde ekipler, maske, kolonya, eldiven ve sabun gibi hijyen ürünlerinin fiyat etiketlerini de kontrol ederek anormal fiyat artışlarına karşı işletmecileri uyardı. 

Denetimlere katılan Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, fahiş fiyat artışları ve merdiven altı ürünlere karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı, bu tür durumlarla karşılaşmaları halinde, en kısa zamanda müdürlüğe bildirmelerini istedi. 

Belediye Başkanvekili Aydın Egin de beraberinde Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Doğan Gündüz ile birlikte, ilçe sınırlarında hizmet veren berber ve kuaför salonlarına, Koronavirüs salgını ile mücadelede önemli bir etkiye sahip olan dezenfektan dağıttı.

Başkanvekili Egin; "Pandemi salgını ile mücadelede en büyük savunmamız aşıdır. Bu anlamda aşı olmayan vatandaşlarımızın, bir an önce aşılarını yapmalarını diliyorum. Tabi salgın ile mücadelede, hijyen ve temizlik sağlayan dezenfektan ürünleri de önem taşıyor. Bu nedenle her gün yüzlerce insana hizmet veren berber ve kuaför esnafımıza destek olmak amacıyla onlara dezenfektan teslim ettik. Belediye olarak, salgına karşı mücadelemiz, bu salgın belası tamamen yok oluncaya kadar devam edecek" diye konuştu. 


Etiket: mersin, akdenizbelediyesi, mustafagültak,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA