Silifke’de yüzlerce torba çöp toplandı

Tarih: 12 Ağustos 2021 Perşembe 11:52

Silifke’deki çevre temizliğinde tonlarca çöp toplandı.

Silifke'de belediye çalışanları ve vatandaşlar, çevre temizliği yaptı. Yüzlerce torba çöpün toplandığı ilçede halkı uyaran Belediye Başkanı Sadık Altunok, "Kentimizi, doğamızı, tarihi yerlerimizi ve sahillerimizi kirletmeyelim" dedi. 

Çevre kirliliğinin üst noktalarda yaşandığı günümüzde çalışmalarını aralıksız sürdüren Silifke Belediyesi'ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kumsallarda ve Göksu Irmağı kenarında çevreyi temizledi. Vatandaşların da destek verdiği etkinlikte camdan plastiğe, yemek atığından metale kadar farklı çeşitlerde çöp toplandı. Yüzlerce poşet çöp, bertaraf edilmek üzere belediye tesislerine gönderildi. 

Çevreyi temiz tutmak için gece-gündüz çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Sadık Altunok, vatandaşların da bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini söyledi. Doğası ve tarihi ile Türkiye'nin en özel ilçelerinden birinde yaşadıklarının altını çizen Altunok, "Silifkemizi korumak, kollamak ve gelecek nesillerimize aktarmak bizlerin görevidir. Kentimizi, doğamızı, tarihi yerlerimizi ve sahillerimizi kirletmeyelim. Bize emanet olarak bırakılan çevremizi hep birlikte koruyup gözetelim. En iyi temizliğin kirletmemek olduğunu unutmayalım. Çevremizi kirletmeyelim, evimizin içini nasıl temiz tutmaya özen gösteriyorsak bu özeni çevre için de göstermeliyiz" diye konuştu.


Etiket: mersin, silifke, silifkebelediyesi, çevretemizliği, sadıkaltunok,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA