Atalık Gülnar nohutu ilk kez hasat edildi

Tarih: 12 Ağustos 2021 Perşembe 13:12

Gülnar’daki üreticiler tarafından toprakla buluşturulan Atalık nohutun ilk hasatı yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan ayında çiftçiye dağıttığı Atalık nohut tohumları, Gülnar'da ilk meyvesini verdi. Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilk hasat yapan kişi oldu. 

Dayıcık Mahallesi’ndeki hasat etkinliğinde konuşan Seçer, tarıma ve hayvancılığa yaptıkları katkılardan söz etti. Yerel nohut çeşitlerinin korunması için projenin 3 yıl süreceğini kaydeden Seçer, "Bereket, Dayıcık, Şeyhömer Mahallesi’ne toplamda 7’si kadın olmak üzere 23 üreticimize tohum dağıttık. Toplamda 115 dekar, her birine 5 dekarlık tohumlarını verdik. Bin 380 kilogram. Her bir üretici için de zirai ilaç desteklerini yaptık. Şimdi hasadını yapacağız. Bunun alımını yine biz yapacağız kooperatif aracılığıyla. Mersinden Kadın Kooperatifi, bu kooperatifimizin de önemli destekleri ve emekleri var. Fiyatımız Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıkladığı fiyattan yüzde 25 daha fazla. Burada üreticinin kazancı önemli. Bir nevi anlaşmalı bir üretim gibi. Alan memnun, satan memnun olmalı. Biri memnun olur, diğeri memnun olmazsa proje yürümez. Her 2 taraf da bu işten memnun olacak. 3 yıl süreli bu projemizi en güzel şekilde değerlendireceğiz" dedi. 

Seçer, konuşmasının ardından çiftçilerle birlikte hasat yaptı.


Etiket: mersin, gülnar, tohum, nohut, hasat, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA